Російські медики тікають із окупованого Мелітополя – мер

Читать на русском
Слідом за деякими колаборантами з тимчасово окупованого Мелітополя тікають російські медики.

Слідом за деякими колаборантами з тимчасово окупованого Мелітополя тікають російські медики.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«Мелітопольська лікарня була чи не останньою на території тимчасово окупованої Запорізької області, яка надавала допомогу цивільним жителям, але вже майже місяць, як туди також почали привозити поранених, хворих на рашистів, і для цивільного населення стає все менше місця в цій лікарні», - розповів Федоров.

Окупанти активно укріплюють ділянку фронту в Мелітополі – АндрющенкоОкупанти активно перекидують свою техніку в Запорізьку область, укріплюючи Мелітопольську ділянку фронту.

Він зазначив, що у цій лікарні надавали допомогу й мешканцям окупованої частини Херсонської області. Сьогодні допомогу майже неможливо отримати.

За словами мера, велика кількість завезених лікарів та медичного персоналу виїхали з окупованого міста. 90% аптек не працюють, а ті, що залишилися, майже не мають асортименту ліків, і вартість медикаментів є занадто високою. Наприклад, вітамін С коштує у 16 разів дорожче.

«Російських військових доставляють до лікарні у стані наркотичного сп'яніння. Російські медики тікають, бо наші жителі співпрацюють зі спецпризначенцями та ЗСУ», - сказав він.

Федоров також сказав, що попри терор з боку окупантів, українські медики відмовляються співпрацювати з ворогом. У паніці через тотальну нестачу медперсоналу окупанти через погрози та підкупом намагаються вмовити українських медичних працівників «служити» росармії.

За інформацією Центру національного опору, на тимчасово окупованому півдні зросла кількість поранених окупантів, через що лікарі ворога не справляються.

Ще на початку грудня стало відомо, що на тимчасово окупованій території Луганської області лікарі примусово виписують хворих цивільних, щоби звільнити місця для поранених російських загарбників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: