Економіка сторінка 424

17 жовтня, 2020

У німецькому МЗС заявили, що «Північний потік-2» усе-таки добудують

Газопровід Північний потік-2 повинен бути добудований до кінця, однак точна дата завершення його будівництва наразі невідома.

У Держгеокадастрі розповіли, скільки землі було приватизовано незаконно

За роки незалежності України, понад 5 мільйонів гектарів землі сільськогосподарського призначення в нашій державі були незаконно передані у приватну власність.

Британія готова до «жорсткого» Brexit – Джонсон

Велика Британія готова остаточно вийти з економічного простору Європейського Союзу, покинувши єдиний ринок та митний союз ЄС без укладення нової угоди про торгівлю.

16 жовтня, 2020

інфографіка Скільки інвестицій заходить в області України: хто лідер, а хто аутсайдер

Як змінювалося місце кожної області в рейтингу залучення інвестицій та їхнього ефективного використання з 2015 по 2019 роки.

Нацбанк на 16 жовтня підвищив офіційний курс долара

Національний банк України на 16 жовтня 2020 встановив офіційний курс на рівні 28,33 грн за долар. Це на 2 копійки вище у порівнянні з минулим банківським днем.

Дефіцит води в Криму: у водосховищах залишився критичний запас

У головних водосховищах Криму і Севастополя залишилося лише 9,8 млн кубометрів води. Міжгірне водосховище пересохло, качати з нього воду для населення неможливо.

ЄС готується до завершення Brexіt за жорстким сценарієм

Саміт Європейського Союзу закликав усі країни об’єднання готуватися до остаточного виходу Британії зі складу ЄС за жорстким сценарієм, тобто без підписання угоди про подальшу торгівлю.

15 жовтня, 2020

думка Посилення карантину: чи зможе бізнес пристосуватися до нових обмежень

Приватні підприємці повинні готуватися до чергової хвилі обмежень та враховувати негативні наслідки, які це викличе, вважає експерт.

інфографіка Коли запрацює Експортно-кредитне агентство: історія створення

Четвертий рік триває запуск фінансового інструменту, який має підтримувати українські компанії, що займаються експортом.

В ОГП прокоментували затримку із процедурою екстрадиції Бахматюка

В Офісі генпрокурора повідомили, що антикорупційна прокуратура не надала деякі документи, необхідні для екстрадиції українського олігарха.

Венедіктова залишила закритою справу про формулу «Роттердам плюс»

Очільниця Офісу генпрокурора ухвалила рішення за скаргою Національного бюро на закриття справи майже 39 млрд грн збитків.

Кличко повідомив, коли у Києві розпочнеться опалювальний сезон

У Києві з 16 жовтня розпочнеться опалювальний сезон. Як повідомив міський голова Віталвй Кличко, таке рішення ухвалили з огляду на середньодобову температуру.

ВАКС вирішив заочно судити організатора справи про збитки УЗ

Розшукуваного організатора справи про нанесення збитків державній компанії будуть судити заочно в антикорупційному суді.

Один із районів Києва залишиться без води через ремонтні роботи

У Києві буде відсутня вода в Голосіївському районі. Відключення водопостачання пов'язано з проведенням реконструкції водопровідного вузла міської мережі на Наддніпрянському шосе.

В ОПУ пояснили мету створення вільної економічної зони на Донбасі

Створення в Донецькій і Луганській областях вільної економічної зони дозволить прискорити загальну реінтеграцію Донбасу.

Хабар від Микитася: НАБУ і САП повідомили про підозру третьому фігуранту

Антикорупційні органи правопорядку вручили третє повідомлення про підозру у справі ядерних хабарів від колишнього депутата.

Нацбанк на 15 жовтня підвищив офіційний курс долара

Національний банк України на 15 жовтня 2020 встановив офіційний курс на рівні 28,31 грн за долар. Це на 6 копійок вище у порівнянні з минулим банківським днем.

13 жовтня, 2020

Справа Бахматюка: суд скасував рішення ОАСК в інтересах олігарха

Апеляційний адмінсуд задовольнив скаргу Національного бюро на рішення столичного адмінсуду в інтересах українського олігарха.

Експерт у справі «Роттердам плюс» заявила про тиск на неї

Приватний експерт провела брифінг, на якому заявила про здійснення на неї тиску для відкликання експертизи у справі формули «Роттердам плюс».

Президент підписав закон щодо процедури банкрутства

У вівторок, 13 жовтня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства.

Стало відомо, скільки штрафів вже нарахували водіям за перевантаження на дорогах

Водіям за минулий тиждень інспектори нарахували понад 2,4 млн грн штрафів за перевантаження на дорогах.

Курс гривні від НБУ на вівторок, 13 жовтня

Національний банк України на 13 жовтня 2020 встановив офіційний курс на рівні 28,24 грн за долар. У порівнянні з попереднім днем долар подорожчав на 4 копійки.

12 жовтня, 2020

В Україні сповільнилося падіння ВВП

В Україні за останні 8 місяців нинішнього року різко сповільнилося падіння ВВП до 5,8%. Деякі галузі навіть показали зростання.

інфографіка Як змінювалася вартість реконструкції шляхопроводу на проспекті Ландау в Харкові

Міська влада обіцяла завершити міст за два роки і виділили трохи більше 80 млн грн, але вартість робіт збільшувалася, а терміни їх завершення відсувалися.

Стали відомі лауреати Нобелівської премії з економіки

Нобелівську премію з економіки в 2020 році отримали американці Пол Мілгром і Роберт Вілсон.

НБУ четвертий день поспіль знижує курс долара

Національний банк України на 12 жовтня 2020 встановив офіційний курс на рівні 28,20 грн за долар. Курс на 8 копійок нижче у порівнянні з попереднім банківським днем.

11 жовтня, 2020

Джонсон і Меркель провели перемови щодо торгівлі ЄС і Британії

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель провели телефонні переговори щодо умов торгівлі між Британією та ЄС у майбутньому.