Як вимикатимуть світло на вихідних у Києві: відповідь Yasno

Читать на русском
Зазвичай вихідні у столиці могли проходити майже без відключень світла, але через похолодання енергетики змушені вдаватися до планових графіків відключень.

Зазвичай вихідні у столиці могли проходити майже без відключень світла, але через похолодання енергетики змушені вдаватися до планових графіків відключень.

Про це повідомив генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко у Фейсбуці.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

Він зазначив, що зазвичай у вихідні енергетики можуть подавати більше електроенергії для споживання. Ці вихідні також не мають стати винятком, проте на кілька днів прогнозують значне похолодання.

«Я вже казав: кожні -5 градусів на вулиці – це +250 МВт до споживання. А зараз обсяги, які надаються населенню, взагалі не дозволяють розігнатися та розраховувати на якісь додаткові мегавати. Тому на вихідних, найімовірніше, відключення будуть чітко за графіком, хоча раніше субота-неділя могли відбуватися без відключень чи з мінімальними», - зазначив Коваленко.

При цьому він додав, що через морози можуть траплятися й локальні аварії. З огляду на це він закликав українців бути вкрай уважними та обережно використовувати електроприлади та не вмикати в розетку все відразу.

Раніше Шмигаль закликав українців бути готовими до поновлення аварійних відключень світла.

В «Укренерго» також попередили, що в Україні через поступове зниження температури зростає споживання електроенергії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: