Кудрицький: Російські енергетики допомагали терористам бити по енергетиці України

Читать на русском
Російські інженери відмінно знають українську енергосистему - до вторгнення окупантів вона була підключена до мереж рф і Білорусі
Ілюстративне фотоTelegram

Терористичні акти росіян проти української енергетичної системи планувалися за допомогою російських енергетиків - пособників терористичного російського режиму.

Про це розповів голова НЕК Укренерго Володимир Кудрицький у коментарі Financial Times.

«Атаки плануються і здійснюються не тільки російськими військовими, а й російськими енергетиками» - сказав він.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Кудрицький зазначив, що російські інженери відмінно знають українську енергосистему - до вторгнення окупантів вона була підключена до мереж рф і Білорусі. Однак українські інженери швидко розкусили стратегію російських терористів, що дозволяє вжити заходів, які мінімізують наслідки терактів рф.

Видання нагадало, що російські терористи проводили цілеспрямовану серію терактів, яка була спрямована на знищення в першу чергу трансформаторів, розташованих в ключових вузлах розподільної системи електромереж, оскільки вивести з ладу електростанції виявилося неможливо.

Метою цієї стратегії терористів було розбити енергосистему України на ізольовані острівці та не допустити перетікання енергії між регіонами. Однак у них нічого не вийшло.

Нагадаємо, що морозна погода підвищує рівень споживання електроенергії. Це провокує зростання дефіциту в енергосистемі та призводить до стабілізаційних і аварійних відключень світла.

Російські терористи, швидше за все, і далі будуть намагатися атакувати українські енергетичні об'єкти. Але Україна створила стратегію захисту об'єктів енергетичної інфраструктури у зв'язку з постійними ворожими атаками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: