Стало відомо, скільки часу доведеться відновлювати українську енергосистему після обстрілів

Читать на русском
На повне відновлення системи буде потрібно від року до півтора. А графіки відключення в Україні діятимуть ще як мінімум два місяці
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Українська енергетична система серйозно постраждала від російських терактів. На її відновлення буде потрібно кілька місяців, якщо росіяни більше не будуть завдавати ударів по енергетиці.

Про це розповів директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в ефірі Національного телемарафону.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Він зазначив, що на повне відновлення системи буде потрібно від року до півтора. А графіки відключення в Україні діятимуть ще як мінімум два місяці.

«Це найкоротший термін, який потрібен, щоб відновити енергосистему до стану живої: такої, яка може нормально забезпечити споживачів електрикою. Але для того, щоб вона нормально працювала - ще рік, півтора» - розповів він.

Нагадаємо, що морозна погода підвищує рівень споживання електроенергії. Це провокує зростання дефіциту в енергосистемі та призводить до стабілізаційних і аварійних відключень світла.

Російські терористи, швидше за все, і далі будуть намагатися атакувати українські енергетичні об'єкти. Але Україна створила стратегію захисту об'єктів енергетичної інфраструктури у зв'язку з постійними ворожими атаками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: