Споживання енергії продовжує зростати, в областях діють ліміти – Укренерго

Читать на русском
Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведено ліміти споживання. Перевищення лімітів споживання призводить до аварійних обмежень.

У четвер, 5 січня, споживання електрики в Україні продовжує зростати через поступове зниження температури та активізацію роботи промисловості та бізнесу.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Скільки ще в Україні відключатимуть світло за графіком: відповідь МіненергоГрафіки вимкнення світла в Україні діятимуть до кінця опалювального сезону 2023 року. Енергетики роблять все для того, аби вони були контрольованими.

«Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведено ліміти споживання з 8:00 до 23:00. Перевищення лімітів споживання призводить до застосування аварійних обмежень. У нічний період електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання», – йдеться у повідомленні.

В Укренерго додали, що через несприятливі метеоумови є низка пошкоджень у розподільчих мережах центрального регіону. Ремонтні бригади обленерго відновлюють живлення.

Нагадаємо, енергосистема України зазнала 11 ракетних і 14 безпілотних атак росіян.

4 січня також повідомлялося, що споживання електроенергії в Україні зростає через поступове похолодання та активізацію роботи бізнесу після святкових днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: