Ціна газу в Європі опустилася до мінімуму з вересня 2021 року

Читать на русском
На відкритті торгів 5 січня вартість газу в Європі впала нижче за 700 доларів за тисячу кубометрів вперше з вересня 2021 року.

Біржові ціни на газ у Європі вранці 5 січня опустилися нижче за 700 доларів за тисячу кубометрів вперше з вересня 2021 року.

Про це свідчать дані лондонської біржі ICE, повідомляє «Комерсант».

Вартість лютневого ф'ючерсу на хабі TTF у Нідерландах на відкритті торгів становила 696,4 доларів за тисячу кубометрів. Пізніше ціни піднялися до 726,3 доларів.

Як змінюється вартість газу в ЄвропіЯк за останні три роки змінювалася біржова ціна на газ у Європі – на інфографіці. Наразі вартість знову зростає на тлі новин про пошкодження Північного потоку.

Як пише Bloomberg, ціни на природний газ у Європі впали до довоєнного рівня, оскільки період м'якої погоди знизив попит.

Вартість газу почала різко знижуватися з другого тижня грудня, що допомогло послабити побоювання щодо енергетичної кризи. Видання зазначає: якщо ціни залишаться низькими, це послабить інфляцію в регіоні.

Сховища газу в Європі зараз заповнені майже на 84%. Це допоможе Європі витримати будь-які похолодання наприкінці зими та скоротити дефіцит постачання з росії.

Нагадаємо, на початку торгів 4 січня ціна на газ у Європі впала нижче за 750 доларів за тисячу кубометрів.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, скільки природного газу видобуває та споживає Європа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: