САП у лютому скерує до суду нову справу екснардепа Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ про пришвидшення процедури передачі до суду справи колишнього депутата.
Микола Мартиненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 13 лютого скерує до суду кримінальне провадження за підозрою колишнього народного депутата Миколи Мартиненка в одержанні 311,5 тисяч євро неправомірної вигоди та їх легалізації.

Таке рішення 4 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, яким він обмежив сторону захисту в строках на ознайомлення з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні - задовольнити частково. Встановити для сторони захисту (підозрюваному (Миколі Мартиненку – ред.) та його захисникам) строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 13 лютого 2023 року включно, після спливу якого вони будуть вважатися такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів», – ідеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: