Україна вибудувала стратегію захисту енергетики – Financial Times

Читать на русском
Україна створила стратегію захисту об'єктів енергетичної інфраструктури у зв'язку із постійними ворожими атаками.

Україна створила стратегію захисту об'єктів енергетичної інфраструктури у зв'язку із постійними ворожими атаками.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Росія проводить систематичну кампанію, зосереджену знищення трансформаторів, які у розташовані на ключових вузлах системи розподілу електроенергії, а не самих електростанцій.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

За словами енергетичних експертів, мета полягає в тому, щоб розбити мережу на ізольовані острови та запобігти передачі електроенергії між регіонами.

Так, збереження системи у робочому стані із настанням зими стало важливим завданням як для України, так і для її західних союзників.

Першим кроком був захист 50 важливих об'єктів за допомогою поставлених із Заходу систем протиповітряної оборони, таких як ракети класу «земля-повітря» Nasams. До того ж, для збиття безпілотників використовуються старіші підходи у стилі Другої світової війни, такі як кулемети.

Другий напрямок стратегії України - це передбачення атак та навчання. Керівники галузі проводять щоденні відеодзвінки з Міністерством енергетики та іншими урядовими колегами, аби бути в курсі ситуації, котра швидко розвивається.

Генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко зазначив, що для того, щоб зменшити вразливість системи, пільговий період до 60 хвилин, наданий українськими системами оповіщення, використовується для відключення системи з тимчасовими відключеннями. Так, якщо якісь ракети пролітають, енергетики налаштовують систему та протиповітряну оборону для кращого захисту.

Третій напрямок - ремонт. Більшість мережі України використовує стару радянську систему. Вона працює при вищій напрузі, ніж у ЄС, що робить її несумісною із західним обладнанням, яке потім не можна використовувати для заміни пошкодженого обладнання.

Нагадаємо, за словами енергетиків, морозна погода підвищує рівень споживання електроенергії. Це провокує зростання дефіциту в енергосистемі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: