Справа Насірова та Онищенка: посадовцю податкової служби визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування відносно підозрюваної запобіжного заходу у вигляді застави.
Роман Насіров

Вищий антикорупційний суд визначив 198 480 грн застави колишній начальниці відділу департаменту Державної фіскальної служби України, яку НАБУ і САП підозрюють як співучасниці справи ексголови ДФС Романа Насірова про 2 млрд грн збитків від газових схем екнародного депутата Олександра Онищенка.

Таке рішення 2 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Людмилу Солотву, яка наразі обіймає посаду в Державній податковій службі.

«Клопотання детектива задовольнити частково. Застосувати до підозрюваної (Людмили Солотві – ред.) запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 198 480 грн», – ідеться в рішенні.

Також на неї поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 2 березня 2023 року включно, але в межах строку досудового розслідування.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальниці відділу департаменту ДФС. За версією слідства, підозрювана була співучасником злочинів, вчинених на той момент головою ДФС Романом Насіровим та директором департаменту погашення боргу ДФС Володимиром Новіковим. Встановлено, що внаслідок ухвалення головою ДФС, за пособництва начальника відділу та директора департаменту ДФС, у період з травня 2015 року по квітень 2016 року документально та економічно необґрунтованих рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин для підконтрольних Онищенку підприємств, до держбюджету не надійшло рентної плати на загальну суму понад 2 млрд грн, чим заподіяно тяжкі наслідки.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року САП направила справу Насірова до суду. З того часу прокурори САП читали обвинувальний акт у справі, який складається з 774 сторінок. На оголошенні повної версії акту наполягала сторона захисту. За цей час прокурори встигли зачитати трохи більше половини документу. Лише 19 листопада 2019 року прокурор САП зачитав Насірову короткий обвинувальний акт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: