Безуспішне «полювання» росіян: мешканці в окупації продовжують розраховуватися гривнями

Читать на русском
Загарбники безуспішно полюють на гривню на тимчасово окупованих територіях. Мешканці продовжують користуватися українською валютою.
sprotyv.mod.gov.ua

Загарбники безуспішно «полюють» на гривню на тимчасово окупованих територіях. Мешканці продовжують користуватися українською валютою.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За їхньою інформацією, окупанти намагаються виявляти факти гривневих розрахунків і продовжують вилучати гривню з обігу на окупованих територіях. Для цього вони проводять рейди по торгових об’єктах. Та попри все, мешканці продовжують ігнорувати російський рубль і переважно переходять на безготівкові розрахунки у магазинах і сфері обслуговування.

«Загарбники вимагають встановлювати цінники тільки в рублях, але продавці все одно вказують ціну в гривнях. При цьому ворог вилучає термінали й погрожує штрафними санкціями. Проте, крім великих торгових мереж, місцеве населення ігнорує рублі», – йдеться в повідомленні.

Фахівці вважають, що це вкотре спростовує російський міф про підтримку рф серед населення і легітимність псевдореферендумів, адже гривня є таким самим національним символом, як прапор чи герб.

Нагадаємо, з 1 січня на окупованих територіях Луганської області загарбники планували вивести з обігу гривню, щоб змусити українців розраховуватися в рублях.

Додамо, санкції фактично звели нанівець валютний імпорт рф, що змушує кремль будь-яким шляхом стримувати девальвацію рубля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: