Італія готує новий пакет військової допомоги для України

Читать на русском
Італія готує новий пакет військової допомоги для України та вивчають можливість відправлення систем ППО спільного виробництва з Францією.
Економічна правда

Італія готує новий пакет військової допомоги для України та вивчають можливість відправлення систем ППО спільного виробництва з Францією.

Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні в інтерв'ю Corriere della Sera.

Відомо, що це буде вже шостою допомогою від Італії Україні за час повномасштабного вторгнення російських окупантів. Наразі новий пакет допомоги допрацьовують, обговорюють можливість відправки систем ППО, які засновані на спільних розробках між Римом та Парижем.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Шостий пакет військової допомоги Україні ще на стадії обговорення, і, як говорилося, не буде жодного відправлення зброї до відповідної доповіді у парламенті. Ми обговорюємо з французами моменти вдосконалення пакета з погляду відправки систем ППО, які засновані на спільних розробках між Римом та Парижем», – заявив міністр.

Нагадаємо, що Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder і батарею Patriot. Про це стало відомо після телефонних переговорів президента США Джо Байдена і канцлера ФРН Олафа Шольца.

У рамках «кільцевого обміну» технікою Німеччина пообіцяла поставити Греції 40 сучасних БМП Marder, щоб та, у свою чергу, передала Україні бойові машини піхоти старішого зразка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: