Омбудсмен розповів про роль Місії ООН у розслідуванні теракту в Оленівці

Читать на русском
Російські загарбники тому і не дають зустрітися представникам України з пораненими, аби ми не отримали точні дані.
Фото: 24 канал

Український омбудсмен не покладає великих надій на комітет Червоного Хреста і чекає приїзду окремої місії ООН, яка буде розслідувати російський теракт в Оленівці.

Про це розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі загальнонаціонального інформаційного телемарафону.

Омбудсмен сказав, що не покладає великих надій на комітет Червоного Хреста, адже той тривалий час не міг підтвердити офіційно, що росія не допускає їх ні до слідчого ізолятору, де загинули наші полонені, ні до вцілілих українських бійців.

«Однак ми чекаємо окремої місії ООН, яка створена на підставі заяви генсекретаря ООН, яка і буде займатися розслідуванням того, що відбулося в Оленівці. Щодо поранених – ми бачимо багато співпадінь зі списками поранених та загиблих, які офіційно оприлюднила росія», – зазначає Лубінець.

У Червоному Хресті заявили, що не гарантували безпеку полонених з «Азовсталі»У МКЧХ наголошують, що організація виступала в ролі нейтрального посередника для безпечного виходу військових з Азовсталі у Маріуполі.

Згідно з його словами, російські загарбники тому і не дають зустрітися представникам України з пораненими, аби ми не отримали точні дані. Наразі українські розвідники докладають колосальних зусиль, аби з'ясувати, що саме відбулося в Оленівці.

«Хоча наші військові експерти заявили, що всередині СІЗО був зірваний вибуховий пристрій, який дає велику температуру. З цими висновками погодилися всі міжнародні експерти, які були долучені до цієї справи», – підкреслив Лубінець.

Нагадаємо, в ніч на 29 липня в колонії в Оленівці Донецької області загинули мінімум 50 українських військовополонених. У росії заявили, що Україна нібито завдала по колонії удар із РСЗВ HIMARS.

Проте, експерти схиляються до того, що удар був завдано російською термобаричною зброєю.

Розвідка зазначає, що росія все ще працює над фабрикацією доказів, щоб звинуватити Україну в завданні удару по колонії в Оленівці, де загинули близько 50 українських військовополонених.

Водночас, росія ще не допустила Червоний Хрест до українських військовополонених в Оленівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: