Росія намагається сфабрикувати докази удару України по колонії в Оленівці – розвідка США

Читать на русском
Росія спробує підкинути хибні докази, щоб перекласти відповідальність за удар по колонії в Оленівці на українські сили.
Фото: 24 канал

Росія працює над фабрикацією доказів, щоб звинуватити Україну в ударі по колонії в Оленівці, де загинули близько 50 українських військовополонених.

Про це повідомляє The Associated Press із посиланням на представників американської розвідки.

Усвідомлений спланований теракт: Зеленський прокоментував вбивство українських полонених в ОленівціПри цьому президент зажадав негайної реакції від представників ООН та МКЧХ, які зобов'язалися гарантувати збереження життя і здоров'я українських військовополонених.

Так, росія намагається підкинути хибні докази, щоб створити враження, що відповідальність за удар несуть українські сили.

За словами анонімного джерела агентства, засекречені розвіддані показують, що росія може навіть підкинути боєприпаси високомобільних артилерійських ракетних систем середньої дальності або HIMARS в якості «доказів».

У США очікують, що росія вживе таких заходів, адже незалежні слідчі та журналісти зрештою отримають доступ до колонії в Оленівці.

Нагадаємо, в ніч проти 29 липня в колонії в Оленівці Донецької області загинули щонайменше 50 українських військовополонених. У росії заявили, що Україна нібито завдала по колонії удару з РСЗВ HIMARS.

Проте експерти схиляються до того, що удару було завдано російською термобаричною зброєю.

ООН планує найближчим часом запустити місію, яка візьметься за встановлення обставин трагедії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: