Рада готує звернення до світу у зв'язку із вбивством полонених в Оленівці – Стефанчук

Читать на русском
ВР готує звернення до міжнародної спільноти у зв'язку з умисним обстрілом колонії у Оленівці, де були українські військовополонені.

Керівництво ВР готує звернення до міжнародної спільноти у зв'язку з умисним артилерійським обстрілом виправної установи у Оленівці Донецької області, внаслідок якого загинули українські військовополонені.

Про це повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук у коментарі агентству Інтерфакс-Україна у понеділок, 1 серпня.

Росія не відповідає на вимогу повернути тіла вбитих полонених в Оленівці - ВерещукМіністр вважає, що вся спільнота має зреагувати на злочин росії в Оленівці на окупованому Донбасі та ухвалити рішення, які зупинять країну-агресора та її терористичні дії.

«Парламент обов’язково відреагує. Сьогодні-завтра буде опублікована заява від імені керівництва Верховної ради України, в якій ми звернемося до всіх парламентів світу для того, щоб не просто засудити, а прискорити всі питання, пов'язані з визнанням рф країною-терористом та допомогти Україні у розслідуванні цього злочину, щоб ці справи обов'язково дійшли до суду і винних у скоєнні цього теракту було покарано», – сказав він.

За словами Стефанчука, звернення, окрім нього, підпишуть перший віцеспікер Олександр Корнієнко та заступник голови ВР Олена Кондратюк.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ вважають, що російські окупанти навмисне обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів». Також у такий спосіб росіяни планують приховати власні злочини – тортури, знущання.

За даними Офісу генерального прокурора, у колонії загинули близько 40 українських військовополонених, понад 130 було поранено.

При цьому росія не відповідає на вимогу повернути тіла вбитих полонених у Оленівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: