Україна поки не отримала списки загиблих полонених в Оленівці – омбудсмен

Читать на русском
Україна поки не отримала списки загиблих військовополонених у колонії в Оленівці Донецької області, по якій було завдано удару.

Україна поки не отримала списки загиблих військовополонених у колонії у Оленівці (Донецька область). Відповідний запит російській стороні було направлено.

Про це заявив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубинець у ефірі національного телемарафону у суботу, 30 липня.

«Я запросив цю інформацію. Поки що ми не отримали списки. А я знаю, що російська сторона їх має», - сказав Лубинець.

Він уточнив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста інформацію щодо кожного загиблого українського військовополоненого передаватиме його родичам.

«Мені можуть дати загальні цифри, тобто, яка кількість знаходилася в тому місці, яка кількість загиблих, яка кількість поранених. Приблизні цифри ми вже зараз розуміємо. А хто саме був, цю інформацію мені не надає Міжнародний комітет Червоного Хреста, він надає її родичам конкретного військовослужбовця», - розповів омбудсмен.

Відповідаючи на запитання, чи збігається інформація, якою володіє Україна, про кількість загиблих у Оленівці з даними, оприлюдненими представниками так званої ДНР, у яких йшлося про 53-х, Лубинець сказав: «Вони збігаються, але не повністю… За пораненими приблизно збігається».

Уповноважений з прав людини також зазначив, що обмінний фонд Україна має, але після подій в Оленівці будуть ухвалюватися рішення, як чинити надалі.

Нагадаємо, у Генштабі вважають, що російські окупанти навмисне обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну у скоєнні «військових злочинів». Також таким чином росіяни планують приховати власні злочини – тортури, знущання.

За даними Офісу генерального прокурора, у колонії загинули близько 40 українських військовополонених, понад 130 було поранено.

Міністерство оборони, Офіс генпрокурора та ГУР МО виступили із спільною спільною заявою щодо обстрілу Оленівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: