Приміщення колонії в Оленівці знищили не ракетами, а іншою зброєю – Костін

Читать на русском
Приміщення колонії в Оленівці, де утримували українських полонених, було знищене не ракетами, а іншим видом озброєння.

Приміщення колонії в Оленівці, де утримували українських полонених, було знищене не ракетами, а іншим видом озброєння.

Про це під час телемарафону розповів генпрокурор Андрій Костін.

За словами Костіна, він кожні три години отримує інформацію щодо кримінального провадження щодо масового вбивства в Оленівській колонії.

«Попередні висновки наших міжнародних експертів свідчать, що причиною цього вбивства чи способом цього вбивства була термобарична зброя. Це попередні висновки кількох міжнародних експертів», - зазначив генпрокурор.

Знищення українських полонених в Оленівці: що відомо на даний моментМасова загибель українських військовополонених в Оленівці, яку вже почали порівнювати з Катинню, сколихнула як українське суспільство, так і союзників України за кордоном

Костін підкреслив, що це, безумовно, – не ракетний обстріл. У цьому міжнародні експерти впевнені.

«Це також підтверджується тією інформацією, яку зараз опрацьовують органи досудового розслідування під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу генерального прокурора», - додав він.

Щодо конкретних осіб, то невідкладні слідчі дії розпочато, вони наразі тривають, але це питання є складнішим, зазначив Костін.

«На мою думку, пріоритетним зараз є викриття російської пропаганди та дезінформації про можливий підрив будівлі ракетними системами типу HIMARS, про те, що вони намагаються зараз стверджувати. Але ще раз хочу сказати, що ми вже маємо попередні висновки міжнародних експертів про те, що це було наслідком застосування термобаричної зброї, якою користується саме країна-агресор», - підсумував генпрокурор.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ вважають, що російські окупанти навмисне обстріляли колонію в Оленівці, де перебували українські військовополонені, аби звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів». Також таким чином росіяни планують приховати власні злочини – тортури, знущання.

За даними Офісу генерального прокурора, у колонії загинули близько 40 українських військовополонених, понад 130 було поранено.

31 липня російські окупанти після численних вимог погодилися допустити на місце терористичного акту в Оленівці інспекторів Організації об'єднаних націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: