HIMARS не завдавали удару по Оленівці, винна росія – Politico

Читать на русском
Офіційні особи в США заявили, що у них є всі докази невинуватості України в ударі по колонії в Оленівці, де утримувалися полонені українські військові
Фото з місця подійСкриншот

Україна не завдавала удару по колонії на території тимчасово окупованої Оленівки в Донецькій області, і тим більше тут ні при чому реактивні системи залпового вогню HIMARS, про удар з яких заявляє росія.

Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням представників американської адміністрації.

«Ми знаємо, що Україна не атакувала будівлю за допомогою HIMARS, тому що у будівлі немає ознак, які були б, якби вона була вражена за допомогою HIMARS» - заявило виданню компетентне джерело, коментуючи теракт.

Знищення українських полонених в Оленівці: що відомо на даний моментМасова загибель українських військовополонених в Оленівці, яку вже почали порівнювати з Катинню, сколихнула як українське суспільство, так і союзників України за кордоном

Ще один чиновник запевнив видання, що США мають всі докази, які повністю виключають провину України в ударі по Оленівці. Також видання посилається на супутникові знімки місцевості, які були надані компанією Maxar Technologies 30 липня - там добре видно, що знищено єдину будівлю, без супутнього руйнування сусідніх будівель, якого було б не уникнути, будь атака ракетним ударом з HIMARS.

Раніше Генеральний прокурор України Андрій Костін також заявив, що приміщення колонії в Оленівці, де утримували українських полонених, було знищено не ракетами, а іншим видом озброєння. Розслідувачі з InformNapalm вважають, що росіяни застосували по будівлі термобаричну зброю, яка спалює тіла.

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ вважають, що російські окупанти навмисне обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну в скоєнні «воєнних злочинів». Також таким чином росіяни планують приховати власні злочини - тортури, знущання.

За даними Офісу генерального прокурора, в колонії загинули близько 40 українських військовополонених, понад 130 були поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: