Вбивство полонених в Оленівці: сім цілей, які переслідувала росія

Читать на русском
Центр стратегічних комунікацій виділив сім цілей, які переслідували окупанти, знищуючи українських полонених в Оленівці.
Укрінформ

Центр стратегічних комунікацій виділив сім цілей, які переслідували окупанти, знищуючи українських полонених в Оленівці.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Заяви російської сторони про буцімто український обстріл барака системами M142 HIMARS і демонстрація уламків ракети, нібито знайдених на місці вбивства, є свідомою брехнею та фабрикуванням доказів», – йдеться у повідомленні.

У Центрі стратегічних комунікацій зазначають, що непричетність HIMARS легко довести, адже кожен постріл і ціль влучання надійно документуються. Крім того, інформація про перебування військовополонених з «Азовсталі» в Оленівці була публічною, тому ЗСУ не мали мотиву здійснювати атаку.

Знищення українських полонених в Оленівці: що відомо на даний моментМасова загибель українських військовополонених в Оленівці, яку вже почали порівнювати з Катинню, сколихнула як українське суспільство, так і союзників України за кордоном

Наголошують, що є достатні підстави стверджувати, що вбивство військовополонених в Оленівці було умисним. Додають, що такі дії окупантів мали наступні сім цілей:

  • дискредитацію політичного керівництва України фальшивими звинуваченнями у «злочинному наказі» та хибності політичного рішення про здачу в полон гарнізону «Азовсталі».
  • дискредитацію ЗСУ фальшивими звинуваченнями у виконанні «злочинних наказів» або ж у професійній некомпетентності у визначенні й точності ураження цілей;
  • дискредитацію західних постачань зброї для України;
  • приховану страту військовослужбовців полку «Азов»;
  • знищення свідків та жертв катувань українських військовополонених;
  • деморалізацію українського суспільства шокуючою новиною;
  • для підриву бойового духу ЗСУ і волі до спротиву. (Злочин вчинено одночасно з поширенням відео про садистську розправу над українським полоненим).

Нагадаємо, що російське посольство у Великій Британії закликало до жорстокої розправи над бійцями батальйону «Азов». У МЗС України відреагували та зазначили, що подібний заклик не відрізняє російських дипломатів від військових їхньої країни. Всі вони мають відповісти за свої злочини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: