InformNapalm: росія могла вдарити по українських військовополонених в Оленівці термобаричною зброєю

Читать на русском
Росіяни могли використовувати термобаричну зброю, щоб спалити полонених, поки ті спали - так само, як чинили в ході Другої світової війни війська нацистів з радянськими військовополоненими
Фото з місця подійСкриншот

Удар по Оленівці, щоб убити українських військовополонених, російські окупанти завдали за допомогою термобаричної зброї. А потім почали несамовито брехати по нібито удар ракети HIMARS - хоча велика кількість деталей доводить, що росіяни навмисно брешуть.

Про це повідомляє видання InformNapalm.

Так, в матеріалі видання наголошується, що будівля СІЗО в Оленівці побудована з бетонної цегли, дах - з жерсті. Ракета падає зверху, тому будь це реально ракетний удар, то стіни були б зруйновані, дах знищено, а кріпильна арматура розірвана на шматки. Але нічого з цього немає.

Знищення українських полонених в Оленівці: що відомо на даний моментМасова загибель українських військовополонених в Оленівці, яку вже почали порівнювати з Катинню, сколихнула як українське суспільство, так і союзників України за кордоном

«Ракети GMLRS M31 вражають ціль під кутом 90 градусів зі швидкістю Маха 4+, щоб розбити дах і вибухнути всередині (а також розбити секретну систему наведення, компоненти GPS і датчики на кінці ракети). Бляшаний дах будівлі в Оленівці занадто слабкий, щоб розбити його і спрацювати ракетою GMLRS, тому якби влучила ракета GMLRS, посеред кімнати мав би бути ударно-детонаційний кратер. А його немає» - наголошується в матеріалі.

Також вказується, що якби в будівлю реально потрапила ракета, то всередині не було б жодного вцілілого тіла, виключаючи придавлених уламками. На відміну від термобаричної зброї, яка спалює ціль, залишаючи тіла в цілості, вибух боєголовки ракети M31 GMLRS рве на шматки все і всіх, хто потрапляє в зону ураження.

«Якби в Оленівку потрапила ракета GMLRS, то всередині не було б обгорілих. Вибухом би всіх розірвало, а не спалило живцем. Термобарична зброя спалює жертв, залишаючи тіла неушкодженими. Оленівка ракетою GMLRS не вражена» - заявили аналітики, які досліджували питання.

Вбивство полонених в Оленівці: сім цілей, які переслідувала росіяЦентр стратегічних комунікацій виділив сім цілей, які переслідували окупанти, знищуючи українських полонених в Оленівці.

Більш того, висновки аналітиків свідчать, що ніякого удару по будівлі, швидше за все, не було. Росіяни могли використовувати термобаричну зброю, щоб спалити полонених, поки ті спали - так само, як чинили в ході Другої світової війни війська нацистів з радянськими військовополоненими. Пошкодження будівлі, стан тіл загиблих, а також низка інших зазначених вище ознак підтверджують цю теорію. Причому окупанти в бажанні заощадити могли застосувати реактивні піхотні вогнемети, які якраз стріляють термобаричним боєприпасом.

«Ймовірно, росіяни замкнули двері, вистрілили всередину через вікна термобаричними боєприпасами РПО-А «Шмель» або МРО-А, а потім почекали, поки всі загинуть. Обидва види зброї перебувають на озброєнні «ДНР» з 2014 року» - зазначив один з експертів.

Нагадаємо, в Генштабі вважають, що російські окупанти навмисне обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну в скоєнні «воєнних злочинів». Також таким чином росіяни планують приховати власні злочини - тортури, знущання.

За даними офісу генерального прокурора, в колонії загинули близько 40 українських військовополонених, понад 130 були поранені. При цьому Україна поки що не отримала списки загиблих військовополонених в колонії в Оленівці (Донецька область). Відповідний запит російській стороні був направлений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: