Усвідомлений спланований теракт: Зеленський прокоментував вбивство українських полонених в Оленівці

Читать на русском
При цьому президент зажадав негайної реакції від представників ООН та МКЧХ, які зобов'язалися гарантувати збереження життя і здоров'я українських військовополонених.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна має достатньо доказів того, що вбивство українських військовополонених в Оленівці - це спланований росіянами, усвідомлений і цинічний теракт.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 29 липня.

Так, президент провів термінову нараду з представниками сектора оборони та безпеки України, присвячену російському теракту в Оленівці. У нараді взяли участь Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, виконуючий обов'язки Голови Служби безпеки Василь Малюк та Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Детально обговорили теракт, влаштований російськими нелюдами в Оленівці, в результаті якого було цинічно вбито понад 50 полонених українських захисників. Доказів, що це був спланований злочин, достатньо. І це чергове підтвердження того, що росія - держава-терорист» - зазначив Зеленський.

При цьому президент зажадав негайної реакції від представників ООН та МКЧХ, які зобов'язалися гарантувати збереження життя і здоров'я українських військовополонених.

Нагадаємо, вранці 29 липня російські ЗМІ з посиланням на міноборони росії повідомили, що Збройні Сили України нібито завдали артилерійського удару по колишній колонії біля н/п Оленівка в Донецькій області. Населений пункт тимчасово контролюється терористами російського терористичного угруповання «ДНР», а в СІЗО утримуються українські військовополонені. Окупанти заявили про те, що удар нібито наносився ракетою з РСЗВ HIMARS, і мінімум 53 людини загинуло. Всі загиблі були українськими військовополоненими.

Все, що відомо про загибель українських військовополонених в Оленівці, ми зібрали в нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: