Росіяни погодилися пустити інспекторів МКЧХ та ООН в Оленівку

Читать на русском
Інспектори-експерти ООН та МКЧХ запрошені на місце терористичного акту, вчиненого росією в Оленівці, від імені російських окупантів
Фото з місця подійСкриншот

Російські окупанти після численних вимог погодилися допустити на місце терористичного акту в Оленівці інспекторів Організації об'єднаних націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Про це заявили в міністерстві оборони росії.

Знищення українських полонених в Оленівці: що відомо на даний моментМасова загибель українських військовополонених в Оленівці, яку вже почали порівнювати з Катинню, сколихнула як українське суспільство, так і союзників України за кордоном

«В інтересах проведення об'єктивного розслідування удару по СІЗО в Оленівці, що призвів до загибелі великої кількості українських військовополонених, офіційно запрошені експерти ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ вважають, що російські окупанти навмисне обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну в скоєнні «воєнних злочинів». Також таким чином росіяни планують приховати власні злочини - тортури, знущання.

За даними Офісу генерального прокурора, в колонії загинули близько 40 українських військовополонених, понад 130 були поранені. При цьому Україна поки що не отримала списки загиблих військовополонених в колонії в Оленівці (Донецька область). Відповідний запит російській стороні був направлений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: