Україна все ще не отримала від рф список загиблих в Оленівці військових – розвідка

Читать на русском
Україні досі не передали списки загиблих в Оленівці військових. У ГУР також вважають, що росія може затягувати час, відмовляючись передавати тіла до завершення розслідування.

Україна досі не отримала від росії список військовополонених, які загинули внаслідок теракту в колонії в Оленівці.

Про це в ефірі телемарафону заявив представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Вбивство полонених в Оленівці: сім цілей, які переслідувала росіяЦентр стратегічних комунікацій виділив сім цілей, які переслідували окупанти, знищуючи українських полонених в Оленівці.

«Координаційний штаб із поводження з військовополоненими одразу звернувся до росії щодо надання інформації, списків загиблих поранених внаслідок цього теракту, який було здійснено окупантами, а також щодо повернення тіл загиблих українських захисників. На жаль, досі офіційних відповідей не отримано. Ми можемо оперувати лише тими даними, які були оприлюднені в Інтернеті. Звісно, ці дані обробляються, але підстав довіряти їм немає», – розповів Юсов.

Представник ГУР також прокоментував заяву росії про те, що тіла загиблих військових буде повернуто в Україну «після проведення слідства». «Якщо це слідство без залучення міжнародних експертів, не в рамках МКС, то про об'єктивне судочинство тут не може бути мови. І питання термінів – чи це не просто затягування часу, оскільки слідство може тривати місяці, а то й роки. Поки що росія не поводиться як країна, яка хоче довести свою непричетність до цього злочину», – заявив Юсов.

Нагадаємо, в ніч проти 29 липня в колонії в Оленівці Донецької області загинули щонайменше 50 українських військовополонених. У росії заявили, що Україна нібито завдала по колонії удару з РСЗВ HIMARS.

Втім, і Офіс генпрокурора, і експерти схиляються до того, що удару було завдано російською термобаричною зброєю.

У Генштабі ЗСУ заявили, що окупанти навмисне обстріляли колонію, щоб звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів» та приховати власні злочини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: