У ГУР МО пояснили причину, через яку росія зважилася на теракт в Оленівці

Читать на русском
Кривавий та цинічний злочин, який спланували російські військові злочинці, мав ефект, зворотний тому, на який вони розраховували
Фото з місця подійTelegram

Терористичний акт, який російські окупанти влаштували в колонії в Оленівці, був націлений в першу чергу на зрив поставок західного озброєння Україні.

Про це розповів речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі Національного телемарафону.

Колонію з полоненими у Оленівці мінували «вагнерівці» – ГУРБойовики ПВК Вагнера для вбивства українських військовополонених у Оленівці замінували помешкання, де перебували українські бійці.

«Власне, з початку цієї страшної трагедії та страшного фарсу, який ми бачили з боку росіян, – це і була фальсифікація. Від перших повідомлень про застосування і навмисний обстріл високоточною зброєю HIMARS - це була спецоперація проти поставок Україні західного високоточного озброєння. Це була спецоперація з метою дестабілізації українського суспільства і деморалізації українських військовополонених. З самого початку це була фальсифікація, але світ швидко викриває такі речі» - зазначив Юсов.

За його словами, кривавий і цинічний злочин, який спланували російські військові злочинці, мав ефект, зворотний тому, на який вони розраховували - світ в черговий раз переконався у брехливості росіян, втративши до них залишки довіри, а зброї для України почали поставляти ще більше.

Нагадаємо, в ніч на 29 липня в колонії в Оленівці Донецької області загинули мінімум 50 українських військовополонених. У росії заявили, що Україна нібито завдала по колонії удар з РСЗВ HIMARS. Проте, експерти схиляються до того, що удар був завдано російською термобаричною зброєю.

Розвідка зазначає, що росія все ще працює над фабрикацією доказів, щоб звинуватити Україну в завданні удару по колонії в Оленівці, де загинули близько 50 українських військовополонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: