Росія не відповідає на вимогу повернути тіла вбитих полонених в Оленівці - Верещук

Читать на русском
Міністр вважає, що вся спільнота має зреагувати на злочин росії в Оленівці на окупованому Донбасі та ухвалити рішення, які зупинять країну-агресора та її терористичні дії.
Офіс президента

Країна-агресор росія наразі не відповідає Україні на вимогу повернення тіл убитих полонених українських бійців в Оленівці.

Про це віце-прем'єр-міністр України Ірина Верещук повідомила під час брифінгу в Кременчуці.

Голова МінТОТ назвала події в Оленівці страшною трагедією та злочином проти людства та людяності.

«За це має бути покарання персональне. Вимагаємо, щоб Росію визнали державою-спонсором тероризму. Це міжнародний злочин. Після повернення тіл. Омбудсмен зробив заяву, ми як уповноважені теж запити зробили. Поки відповіді від росії немає», - заявила Верещук.

При цьому, міністр вважає, що вся спільнота має зреагувати на злочин росії в Оленівці на окупованому Донбасі та ухвалити рішення, які зупинять країну-агресора та її терористичні дії.

«Поки що наша цивілізація під загрозою», - додала Верещук.

росія поки не відповідає Україні на вимогу повернення тіл загиблих полонених в ОленівціКременчугская газета

Нагадаємо, російські окупанти після численних вимог все ж дали згоду допустити на місце терористичного акту в Оленівці інспекторів МКЧХ та ООН. Це підтверджувало міноборони росії.

Однак пізніше стало відомо, що росіяни не пустили Червоний Хрест у колонію в Оленівці.

У Генштабі ЗСУ вважають, що російські окупанти навмисне обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну у скоєнні «військових злочинів». Також таким чином росіяни планують приховати власні злочини – тортури, знущання.

За даними Офісу генерального прокурора, у колонії загинули близько 40 українських військовополонених, понад 130 було поранено. При цьому Україна поки що не отримала списки загиблих військовополонених у колонії в Оленівці. Відповідний запит російській стороні було направлено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: