Колонію з полоненими у Оленівці мінували «вагнерівці» – ГУР

Читать на русском
Бойовики ПВК Вагнера для вбивства українських військовополонених у Оленівці замінували помешкання, де перебували українські бійці.

Бойовики ПВК «Вагнера» для вбивства українських військовополонених у Оленівці замінували приміщення, де перебували українські бійці, та знищили їх, щоб приховати звірства своїх «допитів».

Про це заявило головне управління розвідки Міноборони України у середу, 3 серпня.

HIMARS не завдавали удару по Оленівці, винна росія – PoliticoОфіційні особи в США заявили, що у них є всі докази невинуватості України в ударі по колонії в Оленівці, де утримувалися полонені українські військові

За даними розвідки, росія не планувала обмінювати полонених українських військових із «Азовсталі» у Маріуполі, тому навмисне скоєла вбивство в колонії в Оленівці.

Наразі вже встановлено деякі обставини того, що сталося в колонії.

«Допити полонених проводили слідчі «МДБ ДНР» спільно з представниками ПВК «Вагнер» та ФСБ росії. Під час допитів активно використовувалися фізичні тортури та побої», - йдеться у повідомленні.

Допити насамперед були «спрямовані не на отримання певної конфіденційної інформації, а на знущання, фізичне приниження, психологічну деморалізацію з метою зламу морально-психологічних якостей українських воїнів».

У відомстві уточнюють, що допити проводились конвеєрно на регулярній основі, проте не мали успіху.

«Українські полонені проявили виняткову мужність та незламну силу волі», - зазначають у ГУР.

Вони додають, що російська сторона «не мала наміру здійснювати обмін військовополоненими і з метою приховування неналежних умов утримання та форм допиту українських військовослужбовців (що могли б бути доказовою базою в Гаазькому суді) навмисне знищила полонених».

«За наявними даними, мінування місця утримання українських бійців було здійснено бойовиками ПВК «Вагнер» з використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого поширення пожежі у приміщенні», - підсумували у розвідці.

Нагадаємо, Україна запустила процедуру повернення тіл загиблих у Оленівці.

При цьому Україна все ще не отримала від рф список загиблих у Оленівці військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: