Росіяни не пустили Червоний Хрест у колонію в Оленівці

Читать на русском
Російські окупанти не пустили представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до військовополонених із колонії у Оленівці Донецької області.
Фото: icrc.org

Російські окупанти не пустили представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до військовополонених в колонії в Оленівці Донецької області, по якій було завдано удару.

Про це повідомляє МКЧХ у Twitter 31 липня.

InformNapalm: росія могла вдарити по українських військовополонених в Оленівці термобаричною зброєюРосіяни могли використовувати термобаричну зброю, щоб спалити полонених, поки ті спали - так само, як чинили в ході Другої світової війни війська нацистів з радянськими військовополоненими

«Відомо, що наше вчорашнє прохання про доступ до військовополонених з Оленівської колонії не було задоволене. Надання МКЧХ доступу до військовополонених є обов'язком сторін конфлікту відповідно до Женевських конвенцій. Ми не припинимо шукати доступ до цих військовополонених і всіх військовополонених у цьому міжнародному збройному конфлікті», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські окупанти після численних вимог все ж дали згоду допустити на місце терористичного акту в Оленівці інспекторів МКЧХ та ООН. Це підтверджувало міноборони росії.

У Генштабі ЗСУ вважають, що російські окупанти навмисне обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну у скоєнні «військових злочинів». Також таким чином росіяни планують приховати власні злочини – тортури, знущання.

За даними Офісу генерального прокурора, у колонії загинули близько 40 українських військовополонених, понад 130 було поранено. При цьому Україна поки що не отримала списки загиблих військовополонених у колонії в Оленівці. Відповідний запит російській стороні було направлено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: