САП скерувала до суду справу мера Білої Церкви Дикого

Читать на русском
Антикорупційний прокурор склав і скерував до суду обвинувальний акт стосовно очільника міста Біла Церква на Київщині.
Геннадій Дикий

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно міського голови Білої Церкви Київської області Геннадія Дикого та підприємця Павла Ходаківського, яким інкримінують махінації з нерухомістю.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«25 січня 2023 року прокурором САП за матеріалами НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чинного міського голови одного з населених пунктів Київської області та власника недобудови за обвинуваченням у завданні понад 8,7 млн грн збитків під час придбання нерухомості», – інформує прокуратура.

У повідомленні не вказується прізвища фігурантів, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про мера Білої Церкви Дикого та власника недобудови Ходаківського. Останнього заочно заарештували.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Білої Церкви Геннадію Дикому та одному з власників нежитлового приміщення. Як встановило слідство, 30 серпня 2018 року на пленарному засіданні 55 сесії Білоцерківською міською радою Київської області було розглянуто подання мера Дикого, за результатами якого було ухвалено рішення про придбання нерухомості. Так, вказаним рішенням було придбано право на будівництво адміністративно-торговельного комплексу відповідно до архітектурно-планувального завдання та об'єкт незавершеного будівництво загальною площею 4728,5 квадратних метрів.

Вартість цієї нерухомості за результатами оцінки була визначена в розмірі майже 24 млн грн. Водночас, попередні власники, а саме Павло Ходаківський і Наталія Сокирко, це майно придбали у фірми ТОВ «Т.Р.К. Театральний» лише за 4,5 млн грн. Оцінку вартості вказаної нерухомості проводив оцінювач ТОВ «Укрекспертиза-центр» і вона має ознаки завищення вартості, так як оцінювачем використаний порівняльний метод та обрані об'єкти порівняння, які явно не відповідають технічному стану досліджуваного приміщення. Зазначеними діями, за оцінкою слідства, міському бюджету Білої Церкви завдано збитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: