Скандал із продуктами для ЗСУ: з Міноборони звільнили директора департаменту закупівель

Читать на русском
Звільнено директора департаменту закупівель Міноборони Хмельницького, який фігурує у скандалі із закупівлями продуктів для армії.
АрміяInform

На тлі скандалу із закупівлею продуктів для армії за завищеними цінами звільнено директора департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

Про це повідомила нардеп, голова антикорупційного парламентського комітету Анастасія Радіна.

Відбулося засідання комітету Ради щодо закупівлі продуктів для армії – подробиціУ понеділок, 23 січня, комітет Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки провів засідання, на якому заслухали керівництво Міноборони.

Вчора депутати з антикорупційного комітету заслухали міністра оборони Олексія Резнікова щодо закупівлі харчування для військових.

«За словами міністра, наразі харчування військових здійснюється за контрактами минулого року. Разом із колегами перевіримо документи і ціни. Наскільки я розумію, оприлюднений журналістами документ відповідає додатку до одного із нових контрактів Міноборони, які ще не вступили в силу. Міноборони повідомили, що у цьому та інших контрактах ними виявлено помилки і для їх виправлення відбуваються перевірки та експертиза цін. Міністр не має юридичних претензій до автора журналістського розслідування. Натомість, звільнено директора департаменту закупівель Міністерства оборони Хмельницького і профільного заступника міністра Шаповалова», – написала Радіна.

Нагадаємо, видання «Дзеркало тижня» з посиланням на документи повідомило, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази.

Олексій Резніков по пунктах прокоментував звинувачення на адресу Міноборони.

У НАБУ заявили, що розпочали розслідування фактів ймовірного завищення цін на закупівлю Міністерства оборони продуктів для армії ще до публікації інформації у ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: