У ГУР повідомили, скільки російських військових зараз на території Білорусі

Читать на русском
На сьогоднішній день на території Білорусі перебуває майже 6 тисяч російських військових. Це менше, ніж до вторгнення рф.

На сьогоднішній день на території Білорусі перебуває майже 6 тисяч російських військових. Це не такий сильний контингент, який був спочатку вторгнення рф.

Про це повідомив представник ГУР Вадим Скібіцький в ефірі національного телемарафону у середу, 25 січня.

У Білорусі знову продовжили військові навчання з рф – «Гаюн»У Білорусі навчання з рф продовжено як мінімум до 30 січня. При цьому до задіяних полігонів додався ще один.

«Сьогодні на території Білорусі сухопутний компонент складає 5800 військовослужбовців. Друга механізована дивізія наразі перемістилася на територію росії, а також увійшла вже на територію України. Це Луганська область. Наразі туди заходять підрозділи шостої дивізії, підрозділи територіальних військ для підготовки. Це зовсім не такий контингент, який був на початку агресії. Там немає потужного авіаційного компонента, незважаючи на навчання, там немає потужного ракетного компонента, там немає повітрянодесантних військ», – зазначив Скібіцький.

Він додав, що наразі на території Білорусі є один дивізіон «Іскандерів», зенітно-ракетні системи С-300, С-400 та три літаки МІГ-31.

Нагадаємо, днями Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито пропонувала Білорусі укласти пакт про ненапад.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна не збиралася та не збирається нападати на Білорусь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: