Харчування військових: у Міноборони хочуть впровадити веганське, кошерне та пісне меню

Читать на русском
Для українських військових хочуть урізноманітнити харчування, зокрема, розробити веганське, халяльне, кошерне та пісне меню.

Для українських військових хочуть урізноманітнити харчування, зокрема, розробити веганське, халяльне, кошерне та пісне меню.

Про це повідомив у фейсбуці профільний міністр Олексій Резніков.

«У наших планах розробити веганське, халяльне, кошерне меню та пісне меню християнської традиції. Щоб цей вибір був. Адже Україну захищають різні люди. Я буду звертатися до ринку з проханням підтримати перехід на систему меню. Так само я буду перебувати у постійному діалозі з ринком, щоб забезпечити стабільне харчування упродовж перехідного періоду», - зазначив він.

Відбулося засідання комітету Ради щодо закупівлі продуктів для армії – подробиціУ понеділок, 23 січня, комітет Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки провів засідання, на якому заслухали керівництво Міноборони.

Також, Резніков запевнив, що підтримає ініціативу нардепів зробити частину оборонних закупівель відкритими, адже «війна з російською навалою одночасно передбачає війну з корупцією, всі хто з нею бореться є союзниками Міноборони».

«Спільно із комітетами ми знайдемо формат, який гарантуватиме безпеку постачальників і збереже чутливу інформацію про ЗСУ. Але водночас зробить закупівлі більш прозорими, а бюджетні кошти – більш доступними для громадського контролю. Тому що кошти платників податків мають працювати на оборону з максимальною ефективністю», - наголосив Резніков.

Нагадаємо, видання «Дзеркало тижня» з посиланням на документи повідомило, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази.

Олексій Резніков по пунктах прокоментував звинувачення на адресу Міноборони.

У НАБУ заявили, що розпочали розслідування фактів ймовірного завищення цін на закупівлю Міністерства оборони продуктів для армії ще до публікації інформації у ЗМІ.

25 січня на тлі скандалу із закупівлею продуктів для армії за завищеними цінами звільнено директора департаменту закупівель Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: