Затриманому меру Рені повідомили про підозру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру затриманому голові та депутату однієї з міськрад Ізмаїльського району Одеської області.
Ігор Плехов

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру міському голові Рені Одеської області Ігорю Плехову та депутату Ренійської міської ради у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«25 січня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру в проханні та одержанні неправомірної вигоди голові та депутата однієї з міських рад Ізмаїльського району Одеської області. Їхні дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України», – інформує прокуратура.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваного мера, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про мера Рені Ігоря Плехова.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали міського голову Рені Ігоря Плехова та депутата місцевої ради. За версією слідства, мер Рені Ігор Плехов і депутат міськради вимагали 100 тисяч доларів від громадянина за вирішення питання про передачу йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га під складські приміщення. Під час одержання першого траншу в 50 тис. дол. їх викрили.

Раніше НАБУ затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського через хабар на генераторах. Його вже звільнили з посади, а суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: