ВАКС не дозволив екснардепу Мартиненку виїхати за кордон

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання захисника підозрюваного про дозвіл на виїзд з України.

Вищий антикорупційний суд відмовився надати дозвіл на виїзд за кордон для колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 311,5 тисяч євро неправомірної вигоди та їх легалізації.

Таке рішення 20 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання захисника про надання дозволу на виїзд за межі України, подане в інтересах підозрюваного (Миколи Мартиненка – ред.), у кримінальному провадженні №52022000000000258 від 12.09.2022 - відмовити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: