У Міноборони Іспанії підтвердили наміри щодо передачі Україні Leopard

Читать на русском
Влада Іспанії також надасть Україні танки Leopard 2 німецького виробництва, після того, як Німеччина погодилася їх відправити.

Влада Іспанії також надасть Україні танки Leopard 2 німецького виробництва, після того, як Німеччина погодилася їх відправити.

Про це повідомила міністр оборони країни Маргарита Роблес у середу, 25 січня, пише Reuters.

За словами чиновниці, уряд Іспанії діятиме у координації зі своїми західними союзниками, аби допомогти Україні захиститися від російського вторгнення.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Іспанія готова у рамках цієї координації працювати з нашими союзниками, щоб зробити все необхідне, включаючи відправку Leopard 2, навчання із використання цих Leopard 2, а також допомогу в їхньому обслуговуванні та утриманні», - заявила Роблес.

За словами дослідника з питань безпеки та оборони з аналітичного центру Elcano Фелікса Артеаги, Іспанія має 108 танків 2A4. Це стара стандартна модель для багатьох європейських країн, і українські танкісти можуть на них проходити стандартну підготовку.

Він зазначив, що близько половини іспанських танків перебувають у північноафриканських анклавах Сеута та Мелілья, а 53 танки законсервовані на військовій базі в Сарагосі та потребують переобладнання.

Раніше ЗМІ писали, що уряд Іспанії вирішив приєднатися до постачання Україні танків Leopard 2 після того, як аналогічне рішення нарешті прийняла Німеччина.

Нагадаємо, 25 січня уряд Німеччини ухвалив рішення надати ЗСУ основні бойові танки Leopard 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: