Бельгія надасть Україні новий пакет військової допомоги

Читать на русском
У п'ятницю, 27 січня, очільник Міноборони Бельгії Людовін Дедондер запропонує уряду надати Україні новий пакет військової допомоги.

У п'ятницю, 27 січня, очільник Міноборони Бельгії Людовін Дедондер запропонує уряду надати Україні новий пакет військової допомоги.

Про це повідомляє RTL.

Відомо, що до нового пакету допомоги увійдуть системи ППО та протитанкова зброя, а також боєприпаси.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Цієї п'ятниці на засіданні уряду я збираюся запропонувати нову допомогу саме для задоволення нагальних потреб українців щодо ППО та протитанкової зброї, а також щодо боєприпасів», - заявила міністр.

У свою чергу, за її інформацією, до нового пакету допомоги танки не увійдуть, оскільки Бельгія не має німецьких Leopard 2 - десять років тому країна вирішила продати їх через завершення термінів експлуатації.

Водночас Дедондер зазначила, що такі танки можна було б придбати для України, проте зараз бельгійські компанії ставлять на них «необґрунтовану» ціну 500 тисяч євро.

«Наразі є бельгійські компанії, які роблять необґрунтовану націнку. Ціна перепродажу 500 000 євро за машини, що зберігаються в ангарах і не проходили реставраційні роботи», - додала вона.

Раніше стало відомо про те, що Бельгія надасть Україні дистанційно керовані підводні апарати R7.

Нагадаємо, 25 січня уряд Німеччини вирішив надати Збройним силам України основні бойові танки Leopard 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: