Економіка сторінка 869

28 лютого, 2017

думка Торгівля з «Л/ДНР»: влада шукає вирішення проблеми на місяць-два, але не на рік

Економіст оцінив ситуацію з продовженням торгової блокади та рішення Кабміну встановити порядок товарообміну з непідконтрольними територіями.

Яценюк прокоментував чутки про призначення головою НБУ

Колишній глава українського уряду Арсеній Яценюк прокоментував чутки про відставку голови НБУ та його можливе призначення на цю посаду.

Рух на Шулявському мосту мають відновити за півгодини

Представники Укравтодору мають намір у найближчі півгодини розблокувати рух на Шулявському мосту.

МВФ задоволений переговорами щодо траншу для України

МВФ спростував інформацію стосовно скасування перемовин з Україною щодо наступного траншу через можливу ​​відставку глави НБУ, сподіваючись на їх успішне завершення вже найближчим часом.

Vimpelcom анонсував ребрендинг холдингу

Компанія Vimpelcom Ltd, яка володіє оператором мобільного зв'язку «Київстар», має намір застосувати активну маркетингову стратегію і змінити назву на Veon.

27 лютого, 2017

Трамп має намір перекроїти бюджет на користь армії

Президент США Дональд Трамп заявив про наміри працювати над зміцненням обороноздатності країни, зокрема про суттєве збільшення військових витрат.

«Укрпошта» переводить відділення на режим роботи без фіксованої обідньої перерви

Укрпошта для зручності клієнтів має намір перевести свої відділення у великих містах на новий графік роботи. З 1 травня 500 відділень будуть працювати без обідньої перерви.

СБУ викрила посадовців регіонального філіалу «Укрзалізниці» на заволодінні 20 мільйонів гривень

Чиновники Укрзалізниці протягом 2015-2016 років під час тендерів свідомо закуповували у підконтрольних комерційних структур неліквідну і крадену продукцію.

Данилюк пояснив принципи виконання вимог МВФ

Міністр фінансів Олександр Данилюк розповів, як Україна буде виконувати основні зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом. Зокрема, вирішуючи питання дефіциту Пенсійного фонду, Данилюк зазначив, що акцент зроблять на збільшенні надходжень.

Ціни на цукор в Україні зрівнялися з Центральною Європою

В Україні середня ціна цукру в супермаркетах Києва становить 20,6 грн за кілограм. Це можна порівняти з цінами в Естонії – 20,9 грн, в Литві – в 19,8 грн і в Польщі – 19,9 грн за кілограм.

Україна збільшила експорт електроенергії в 1,6 раза

Україна в січні 2017 року порівняно з аналогічним періодом 2016 року збільшила експорт електроенергії на 61,9% (на 213,8 ​​млн квт•ч) – до 559,4 млн квт•ч.

Опалення в Києві вимкнуть у середині березня – Бондаренко

Опалювальний сезон у столиці можуть завершити в середині березня за умови збереження високої температури повітря.

думка Експерт: чекати вугілля з Донбасу вже не варто

Політолог прокоментував погрози ватажків «Л/ДНР» і пояснив, чого домоглася Росія в результаті блокади Донбасу.

У Чорнобильській зоні побудують залізницю

Державне підприємство Енергоатом уклав контракт з ПРАТ " Укренергомонтаж на будівництво залізниці в Чорнобильській зоні відчуження.

Донецький метзавод зупинив роботу через блокаду

Донецький металургійний завод, що належить до групи «Донецьксталь» Віктора Нусенкіса, 27 лютого 2017 року повністю зупинив виплавлення чавуну.

В МВФ знову відклали розгляд траншу для України

У порядку денному засідань Ради директорів Міжнародного валютного фонду, який розписаний до 6 березня 2017 року, питання подальшого фінансування України відсутнє.

НБУ завершив діагностику пов'язаних із банками осіб

НБУ виконав вимоги меморандуму з МВФ і завершив у 2016 році процедуру діагностичного обстеження операцій пов'язаних із банками осіб.

Запаси газу в сховищах знизилися до 8,3 мільярда кубометрів

Запаси природного газу в українських підземних сховищах газу (ПСГ) з 18 по 25 лютого скоротилися на 2,6%, або на 222 мільйонів кубометрів, – до 8,386 мільярда кубометрів з 8,608 мільярда кубометрів.

Україна почала поставки авіаційного палива із Саудівської Аравії

Міжнародний трейдер Coral Energy здійснив поставку 20 тисяч тонн авіапалива марки Jet A-1 виробництва Саудівської Аравії в Україну.

«Укрзалізниця» скасувала тендери на закупівлю ще 1,5 тисячі вагонів

Філія «Дарницький вагоноремонтний завод» ПАТ «Укрзалізниця» скасувала 4 тендери на закупівлю 1500 піввагонів на суму близько 1,5 млрд грн.

Україна нарощує експорт пшениці за рахунок поставок в Індію

З початку поточного сезону і по 23 лютого український експорт зернових склав 29 млн тонн, з цього обсягу близько 2,3 млн тонн було експортовано в лютому.