Порошенко схвалив підвищення мита на металобрухт

Читать на русском
Закон, який підписав президент, підвищує вивізні мита на металобрухт з 42 євро за тонну до 58 євро за тонну на шість років.

Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає підвищення мита на експорт металобрухту з 42 євро на 58 євро за тонну терміном на шість років.

Як пише «Слово і Діло», відповідний указ розміщений на сторінці законопроекту №9474 на сайті парламенту.

Відзначимо, Верховна Рада ухвалила відповідний закон 28 лютого, коли за нього після кількох невдалих спроб проголосували 234 народних депутати.

До цього глава комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк підкреслював, що, починаючи з 2016 року, завдяки вжитим законам про підвищення і продовження дії вивізного мита на брухт чорних металів з 10 до 30 євро/т, а потім до 42 євро/т, в Україні спостерігаються позитивні тенденції в забезпеченні цією сировиною металургійних підприємств.

Як повідомлялося, ЄС ввів квоти на 11 видів металопродукції України. Мінекономрозвитку разом з українськими виробниками продовжить відстоювати інтереси України в рамках процедури розслідування.

Нагадаємо, що Україну можуть виключити з-під дії мит США на сталь та алюміній. Про це повідомила заступник голови Мінекономіки, торговий представник України Наталія Микольська за підсумками переговорів з представниками уряду США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: