Справа «Дубневича»: з директора фірми зняли електронний браслет

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив домашній арешт підозрюваного у справі заволодіння державними коштами УЗ.
Солом'янський суд Києва

Суд зняв електронний браслет з директора ТОВ «Корпорація КРТ» Олега Місьонга, якого детективи НАБУ підозрюють у заволодінні 93,27 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», в так званій справі «народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Ольга Ярова просила суд продовжити нічний домашній арешт підозрюваного і дію всіх обов'язків, у тому числі носити електронний браслет. Вона вказала, що наразі не можливо закінчити досудове розслідування, оскільки у справі призначена експертиза. Також, за словами прокурори, ризики перешкоджання слідству не зменшилися.

Вивчивши клопотання, суддя Антипова часткового його задовольнила. Так, вона продовжила дію нічного домашнього арешту та обов'язків, крім браслету.

Нагадаємо, НАБУ в цій справі повідомило про підозру в заволодінні коштами наступним особам: голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Місьонгу і трьом працівниками філії УЗ Адрею Степаненку, Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Раніше детективи затримали колишнього помічника нардепа Дубневича. Пізніше йому обрали запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: