НАЗК знайшло порушення у звітах 15 політичних партій

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення у звітах 15 політичних партій.

Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення у звітах 15 політичних партій.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Петренко так і не вказав у декларації відпочинок у Туреччині, а Омелян – перебування у СШАПетренко не вказав у декларації за 2018 рік вартість травневого відпочинку в Туреччині, Омелян передумав вносити до декларації витрати на проживання в США.

Так, агентство затвердило ще 51 висновок за результатами аналізу звітів партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІV квартал 2018 року.

«Висновки щодо таких політичних партій, як «Національно-демократичне об’єднання «Україна», «5.10», «Українська партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю», «Нова дія», «Солідарність правих сил», «Єдиний центр», «Мерітократична партія України», «Поруч», «Селянська партія України», «Соціал-демократична партія України (об’єднана)», «Партія Наталії Королевської «Україна - вперед!», «За права людини», «Всеукраїнське об’єднання «Мир», «Аграрна партія України», «Основа», містять інформацію про виявлені порушення», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що йдеться про порушення порядку подання звіту політичної партії та встановленого порядку надання або отримання внеску на підтримку партії, за що передбачена відповідальність за статтями 212-21, 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Всього за ІV квартал 2018 року до Національного агентства надійшли 276 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру», - додали в агентстві.

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) знайшло порушення у звітах дев'яти політичних партій.

Також стало відомо, кого з міністрів викликали в НАЗК.

Як відомо, аналітики «Слова і Діла» дослідили провалені обіцянки політиків щодо своїх декларацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: