Назвали суму, яку витратять на шкільні автобуси

Читать на русском
Місцеві органи самоврядування отримали з державного бюджету 500 млн гривень, з яких 325 млн буде використано для купівлі шкільних автобусів, а ще 175 - на придбання спеціальних автомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів.

Місцеві органи самоврядування отримали з державного бюджету 500 млн грн, з яких 325 млн буде використано для купівлі шкільних автобусів, а ще 175 - на придбання спеціальних автомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Як мажоритарники Черкаської області обіцяли підтримувати навчальні закладиБільше за всіх обіцянок щодо підтримки вчителів і шкіл дає Антон Яценко. З чотирьох він три реалізував.

Повідомляється, що рішення було прийняте для продовження програми забезпечення шкільними автобусами для підвезення дітей з сільських територій у заклади, де вони зможуть отримати якісно вищий рівень освіти.

«Так, протягом 2016-2018 років ми вже інвестували понад 840 млн гривень. Цього року передбачено ще 325 млн гривень. Тобто ми виходимо на більш ніж мільярдні інвестиції протягом останніх кількох років. Ми розраховуємо, що програма продовжиться і надалі», - пояснила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Закупівля автобусів відбуватиметься на засадах співфінансування з органами місцевого самоврядування. Так, документ передбачає, що міста обласного значення мусять доплатити під час закупівлі автобусів щонайменше 30% від загальної вартості.

Для районів та ОТГ це співвідношення становить 90% на 10%, тобто місцева влада має доплатити щонайменше 10% власних коштів. Найбільш пільгові умови для сіл (селищ), що мають статус гірських населених пунктів, та на лінії зіткнення - для них співвідношення становить 95% на 5%.

Нагадаємо, раніше поліція перевіряла шкільні автобуси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: