Українці за рік перерахували з Польщі понад $3,6 млрд

Читать на русском
За минулий рік загальна сума переказів склала 10,888 млрд дол., що на 17,5 відсотків більше, ніж у 2017 році.

У 2018 році українці перерахували з Польщі в Україну понад 3,6 млрд доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 3 квітня, повідомляє «Польське радіо».

Підрахували, скільки українців отримали посвідку на проживання в Польщі73 відсотки всіх дозволів на проживання видані в зв'язку з роботою іноземців, 12 відсотків – за сімейними обставинами та 10 відсотків – у зв'язку з навчанням.

Відзначається, що за минулий рік загальна сума переказів склала 10,888 млрд дол., що на 17,5% більше, ніж у 2017 році.

Найбільше коштів було перераховано з Польщі - 3,626 млрд доларів, що наразі еквівалентно 13,9 млрд польських злотих. Це на 16,4% перевищує показники позаминулого року. Дані показують, що польський ринок залишається для українців головним місцем роботи за кордоном.

На другому місці - Росія, звідки українські трудові емігранти перерахували $948 млн. Проте в цьому випадку сталося різке зменшення кількості переказів (на 26,6%). Це свідчить про все меншу привабливість російського ринку праці для українців. Протягом десятиліть Росія була найбільшим ринком для трудової еміграції українців.

Третє місце за обсягом грошових переказів зайняли США, звідки в Україну переказали $870 млн, що на цілих 28,1% більше, ніж у 2017 році.

Перекази з Чехії склали $846 млн. Південний сусід поляків є другим після Польщі популярним напрямком в Європейському Союзі для трудової еміграції громадян України. Протягом минулого року сума переказів з Чехії в Україну збільшилася вдвічі.

Українці, які працюють в Італії, перерахували додому $492 млн доларів, що на 10% більше, ніж у 2017 році.

Раніше повідомлялося, що в Польщі знаходяться вже майже два мільйони українців, які працюють в ключових сферах економіки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: