Справа «Дубневича»: суд залишив заарештованим майно директора заводу

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для зняття арешту із власності очільника стрілочного заводу.
Київський апеляційний суд

Суд залишив заарештованим майно генерального директора-голови правління Дніпропетровського стрілочного заводу Сергія Тараненка, якого детективи НАБУ підозрюють у причетності до заволодіння понад 93 мільйонів гривень ПАТ «Укрзалізниця», так званої «справи народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення 19 березня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд наклав арешт на майно керівника Дніпропетровського стрілочного заводу, зокрема на: нежитлове приміщення загальною площею 192,1 кв. м; частину квартири загальною площею 251,4 кв. м; частину квартири загальною площею 124,4 кв. м; корпоративні права заводу «Трансмаш»; корпоративні права ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ТАКО»; рахунок у цінних паперах в Райффайзен Банку Аваль; рахунки в ОТП Банку, низку рахунків у ПриватБанку і мобільний телефон.

Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат Тараненка подав апеляційну скаргу. За його словами, оголошена його клієнту підозра необґрунтована та не відповідає фактичним обставинам справи. Він додав, що у справі відсутній потерпілий, а повідомлення про підозру, на думку адвоката, складено абстрактно, без зазначення часу, місця вчинення кримінального правопорушення та інших обставин, передбачених ст. 277 КПК України. Крім того, як зазначив адвокат, у висновку судово-економічної експертизи відсутні докази наявності причинно-наслідкового зв'язку між нарахованими експертом збитками та причетності до їх виникнення Дніпропетровського стрілочного заводу.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко заперечував проти задоволення скарги.

Вивчивши доводи обох сторін, колегія залишила апеляцію без задоволення.

Нагадаємо, Тараненко вже пробував зняти арешт з майна. Також суд продовжив йому обов'язки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: