Анбандлінг «Нафтогазу» проведуть експерти з ЄС

Читать на русском
Національна акціонерна компанія Нафтогаз України залучила до підготовки анбандлінга експертів європейських енергетичних компаній.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» залучила до підготовки анбандлінга експертів європейських енергетичних компаній.

Як пише «Слово і Діло», про це у Facebook повідомив глава правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

За його словами, «Нафтогаз», «Укртрансгаз» і «Магістральні газопроводи України» підписали угоду про створення робочої групи з представниками GRT Gaz S. A. (Франція), N. V. Nederlandse Gasunie (Нідерланди), SNAM S. p.A. (Італія), Eustream a.s. (Словаччина) і Flyxys S. A. (Бельгія).

«Експерти цих європейських компаній супроводжуватимуть процес створення незалежного оператора ГТС України та його сертифікації, надавати необхідні консультації. Радий вітати європейських фахівців в команді з анбандлінгу», - додав Коболєв.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України продовжив контракт з Коболєвим на нових умовах. Однією з цих умов стало забезпечення анбандлінга газотранспортної системи.

Як повідомлялося, до 1 січня 2020 року голова «Нафтогазу» має забезпечити реорганізацію компанії і передати газотранспортні активи новому незалежному оператору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: