Події сторінка 2248

3 лютого, 2021

Суд зобов’язав Коломойського сплатити ПриватБанку 1 мільйон фунтів стерлінгів

Англійський суд зобов’язав колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова та інших відповідачів сплатити ПриватБанку додатково 1 млн фунтів стерлінгів до 15 березня 2021 року.

Зеленський прокоментував блокування каналів Медведчука

Зеленський прокоментував запровадження санкцій проти телеканалів ZiK, NewsOne та 112-Україна.

Протести під Радою і Кабміном: силовики посилили заходи безпеки

Мітинги під Верховною радою і Кабміном у Києві. До охорони правопорядку залучили Національну гвардію. Можливе обмеження руху.

В ОПУ прокоментували блокування «ZiK», «NewsOne» та «112-Україна»

Блокування телеканалів ZiK, NewsOne та 112-Україна не має нічого спільного з наступом на свободу слова - Мендель.

Майже по всій Україні сьогодні очікується ожеледиця

В Україні 3 лютого буде хмарно з проясненнями. На дорогах країни, крім південного сходу, ожеледиця.

«Слуга народу» збере фракцію через санкції проти каналів Медведчука

Депутати Слуги народу обговорять на засіданні фракції питання блокування телеканалів 112-Україна, ZIK і NewsOne. Наразі у депутатів немає позиції щодо введення санкцій.

НАБУ завершило розслідувати справу стосовно президента МАУ

Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні про збитки державного аеропорту.

Козак прокоментував запровадження санкцій щодо нього та його ЗМІ

Козак вважає незаконними запроваджені санкції проти нього та його телеканалів ZiK, NewsOne та 112-Україна.

Засідання Верховної ради: онлайн-трансляція

Засідання Верховної ради 3 лютого 2021 року. На порядку денному Нацплан вакцинації населення від COVID-19 і посилення адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства.

На літаки Медведчука і Козака також наклали санкції – ЗМІ

На літаки нардепів з ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака, якими вони літали до Росії, також наклали санкції.

Ткаченко відреагував на запровадження санкцій проти трьох телеканалів

Санкції проти Медведчука. Олександр Ткаченко відреагував на введення санкцій проти трьох телеканалів - ZiK, NewsOne та 112-Україна.

Курс долара знижується третій день поспіль

Станом на ранок 3 лютого Нацбанк встановив офіційний курс на рівні 28,05 за долар. Курс знизився на 1 копійку порівняно з попереднім банківським днем.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 3285 людей

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 3285 осіб, зафіксовано 165 летальних випадків, 10 101 пацієнт одужав.

Зведення ООС: бойовики 8 разів порушили режим тиші

Протягом минулої доби, 2 лютого, на Донбасі було зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню. Внаслідок пострілу снайпера отримав тяжке поранення та помер військовослужбовець.

Сьогодні відбудеться чергове засідання ТКГ

У середу, 3 січня, відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи. Воно вже традиційно, має відбутися у форматі відеоконференції.

Лідери Великої Британії та Австрії закликали звільнити Навального

Прем'єр-міністр Великої Британії та канцлер Австрії закликали звільнити російського опозиціонера Олексія Навального, якого засудили на 3,5 роки.

Бойовики на Донбасі обстріляли безпілотник ОБСЄ

У понеділок, 1 лютого, проросійські бойовики у Луганській області обстріляли безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Ув’язнення Навального: європейські лідери вимагають звільнити опозиціонера

Лідери Великої Британії, Франції та Австрії приєдналися до вимоги звільнити російського опозиціонера Олексія Навального, яку раніше висунула канцлерка ФРН Ангела Меркель.

ВООЗ зафіксувала рекордну кількість смертей від COVID за тиждень

Впродовж минулого тижня від коронавірусу на планеті померло більш ніж 96 тисяч осіб – це рекордна кількість за увесь час пандемії.

ОБСЄ за добу задокументувала 110 випадків порушення перемир’я на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні впродовж доби 1 лютого зафіксувала 110 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

У Києві фіксують небезпечний рівень забруднення повітря

В українській столиці знову фіксують підвищений рівень забруднення повітря. Показники забруднення перевищують норму в понад 3 рази.

Канали Медведчука припинили трансляцію на телебаченні

Телеканали ZiK, NewsOne та 112-Україна, які належать проросійському нардепу Тарасу Козаку, що входить до найближчого оточення Віктора Медведчука, і проти якого 2 лютого запровадили санкції, зникли з ефірів на телебаченні.

Російську владу треба примусити поважати права людини – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба засудив дії російської влади, які призвели до ув’язнення опозиціонера Олексія Навального та масових арештів учасників акцій протесту на його підтримку.

У Латвії подовжили НС до квітня

Через несприятливу ситуацію із поширенням коронавірусу у Латвії тамтешній уряд вирішив подовжити запроваджений раніше надзвичайний стан до 6 квітня.

Іспанський уряд визнав COVID-19 професійною хворобою медиків

Іспанський уряд ухвалив рішення про визнання коронавірусної інфекції професійним захворюванням працівників медичної галузі.

Меркель закликала звільнити Навального

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає вирок російському опозиціонеру Олексію Навальному неправомірним та вимагає негайного його звільнення.

Санкції проти Козака є боротьбою із чужорідною пропагандою – Подоляк

Запровадження санкцій проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака, а також проти низки підконтрольних йому телеканалів, є не зазіханням на свободу слова, а боротьбою із чужорідною пропагандою.

Протести у Росії: силовики затримали більше тисячі осіб

Під час акцій протесту на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального, які проходили у вівторок ввечері у багатьох містах РФ, силовики затримали 1004 демонстранти.

2 лютого, 2021

У США сталася стрілянина, є загиблі

В американському містечку Санрайз, що у штаті Флорида, сталася стрілянина, внаслідок якої двоє правоохоронців загинули та ще троє отримали поранення.

Ізраїль планує розширити програму вакцинації від COVID

Для боротьби із пандемією коронавірусної інфекції в Ізраїлі тамтешній уряд планує розширити програму вакцинації населення від небезпечної хвороби. Тепер отримати щеплення зможуть усі бажаючі.