Експерти ISW розповіли, якими фейками рф намагається сповільнити поставки зброї Україні

Читать на русском
Росія посилює інформаційні операції, щоб стримати й уповільнити Захід у наданні Україні озброєння.
Укрінформ

Росія посилює інформаційні операції, щоб стримати й уповільнити Захід у наданні Україні озброєння.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни.

«Російська влада, схоже, посилює просування інформаційних операцій під чужим прапором, щоб відволікти увагу від відсутності відчутних перемог на полі бою і сповільнити надання Заходом танків та іншої допомоги напередодні очікуваних українських контрнаступів», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що Міністерство оборони рф 28 лютого звинуватило США та їхніх спільників у планах здійснити провокацію в Україні з використанням токсичних хімічних речовин. Експерти вважають, що загарбники посилять свою участь у схожих інформаційних операціях у міру того, як російський наступ у Луганській області наближатиметься до кульмінації.

Bradley, Stryker & Abrams: що являє собою бронетехніка, яку Україна отримає від СШАПро те, що являють собою M2 Bradley, M1126 Stryker і M1A2 Abrams, які Україна отримає від США – в матеріалі Слово і діло

У ISW також припускають, що кремль намагається відновити російську інформаційну операцію, спрямовану на неправдиве зображення рф як відкритої до переговорів країни, в той час, як Захід нібито відмовляється від переговорів. Зокрема, речник кремля Дмитро Пєсков напередодні заявив, що російські офіційні особи відкриті до переговорів щодо припинення війни в Україні, але Україна і Захід повинні визнати нові «територіальні реалії».

Крім цього, росія, ймовірно, скористається оприлюдненням Китаєм «мирним планом» для відновлення цієї інформаційної операції.

«Ця інформаційна кампанія, в центрі якої була відкритість росії до переговорів, мала на меті спонукати західних чиновників запропонувати випереджувальні поступки і змусити Україну вести переговори на російських умовах, і, ймовірно, сприяла затримці з наданням західних танків та іншого обладнання, необхідного для продовження українських механізованих контрнаступів», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, США розглядають надання Україні зброї, яка необхідна ЗСУ для подальшого стримування рф, навіть після перемоги на полі бою.

Також писали, що США постачають Україні бомбу далекого радіусу дії JDAM-ER з GPS-наведенням виробництва Boeing, яка здатна вражати цілі на відстані понад 70 км.

Крім цього, Україні можуть передати конфісковану іранську зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: