ВАКС засудив до 10 років колонії екссуддю, яка хотіла підкупити Холодницького

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням колишньої служительки Феміди з Дніпра, які отримала хабар.

Вищий антикорупційний суд призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі колишній судді Кіровського районного суду Дніпра Наталії Овчаренко. Її визнали винуватою у вимаганні та отриманні 30 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«1 березня 2023 року ВАКС оголосив вирок, яким визнав колишню суддю Кіровського районного суду міста Дніпра винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2, ч. 1 ст. 354, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, а саме вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 30 тисяч доларів США, пов’язаного з цим зловживанні впливом, а також підбурюванні працівників медичної сфери до видачі недостовірних листків непрацездатності і їх використанні. Суд призначив вказаній особі покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком на 3 роки відповідно та з конфіскацією усього належного її майна», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище обвинуваченої, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Наталію Овчаренко. Як відомо, після отримання підозри вона намагалася підкупити на той момент керівника САП Назара Холодницького. Ця сама також розглядається в суді.

У прокуратурі додали, що екссуддю Овчаренко також взяли під варту до набрання вироком законної сили.

Таким цим же вироком визнано винуватою лікарку Наталію Антонову у підробленні медичний довідок (ч. 3 ст. 358 КК України). Їй призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі, від якого її звільнено на підставі ст. 49 КК України у зв'язку із спливом строків притягнення до кримінальної відповідальності. Як відомо, екссуддя Овчаренко брала в Антонової довідки з метою уникнути участі в автоматизованому розподілі судових справ, які не хотіла розглядати.

Нагадаємо, САП обвинувачує екссуддю Кіровського райсуду Дніпра Овчаренко у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Її судили разом із ще одним екссуддею Олегом Ходасевичем, який помер у 2018 році. За версією обвинувачення, Овчаренко вимагала 30 тисяч доларів неправомірної вигоди і отримала 16 тис. дол. за постановлення судового рішення у кримінальній справі на користь підсудних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: