«Подавіться своїми ракетами»: Кулеба констатував перемогу над зимовим терором путіна

Читать на русском
З 1 березня путін зазнав вже п'ятої поразки з дня повномасштабного вторгнення, оскільки Україна перемогла його зимовий терор.
фото МЗС України

Україна вистояла і перемогла зимовий терор президента росії володимира путіна. З 1 березня це можна вважати вже п'ятою поразкою російського диктатора. Євросоюз також не замерз без російського газу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Facebook.

Самогубство по-російськи: як Путін далі збирається воювати з УкраїноюВолодимир Путін все далі втягує свій народ у м'ясорубку війну. Постачанням західної зброї в Україну він збирається протиставити наступ масами піхоти у стилі Першої світової війни.

«1 березня 2023 року путін зазнав п’ятої великої поразки з дня повномасштабного вторгнення - Україна перемогла його зимовий терор. Ми вистояли найважчу в своїй історії зиму. Нам було холодно і темно, але ми були незламні. Разом з нами пліч-о-пліч стояли партнери із своєю допомогою. Переміг і ЄС, який всупереч московському реготу також не замерз без російського газу. Росії одна порада: задихніться своїм газом і подавіться своїми ракетами», – написав він.

За словами Кулеби, перша поразка росії була тоді, коли «ми з перших хвилин наступу не дали путіну паралізувати нас страхом», друга – коли українці зірвали план російського бліцкригу.

Третю поразку країна-агресор зазнала на дипломатичному фронті – «світова коаліція за Україну, резолюції, ізоляція, потоки зброї, санкцій, енергетичної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні».

Четвертим провалом росії Кулеба назвав втрату москвою великої частини окупованих територій України внаслідок ефективних дій та контрнаступів ЗСУ та Сил оборони України.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна цієї зими виграла битву за тепло і світло.

У першу річницю повномасштабного вторгнення росії деякі союзники оголосили про нову фінансову та військову допомогу для Києва. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: