Єрмак та Салліван обговорили «формулу миру» та нові атаки рф

Читать на русском
Єрмак і Салліван обмінялися думками про українську формулу світу та спільне прагнення до справедливого миру.
фото ОПУ

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову із радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Однією із тем розмови стала «формула миру».

Про це повідомляє пресслужба ОПУ зранку у середу, 1 березня.

Генасамблея ООН підтримала українську «формулу миру»: хто виступив протиГенасамблея ООН ухвалила запропоновану Україною резолюцію до роковин вторгнення рф. Резолюція вимагає від росії повного виведення військ з України та припинення бойових дій.

«Співрозмовники підбили підсумки зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента США Джозефа Байдена, яка відбулася минулого тижня у Києві. Також було обговорено ситуацію на фронті, зокрема оборону Бахмута в Донецькій області, та недавні атаки ворожих дронів-камікадзе на об'єкти на території України», – йдеться у повідомленні.

Єрмак та Салліван також обмінялися думками про українську формулу миру та спільне прагнення до справедливого миру, яке підтримують країни.

Єрмак також подякував американській стороні за підтримку на Генеральній асамблеї ООН резолюції «Принципи Статуту ООН, які лежать в основі всеосяжного, справедливого та стійкого миру в Україні», за яку проголосувала 141 країна.

Крім того, він висловив подяку всьому американському народу, президенту США та обом палатам Конгресу за незмінну підтримку України у боротьбі з державою-терористом.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року на саміті G20 Зеленський представив мирний план із 10 пунктів.

Пізніше Єрмак презентував «формулу миру» Зеленського послам G7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: