У ЗСУ оцінили ризики провокацій з боку Придністров'я

Читать на русском
Гуменюк запевнила, що угруповання українських військ, розташоване вздовж контактної лінії з невизнаною державою, готове до будь-яких дій з боку Придністров'я.

Керівництво ЗСУ не відкидає можливості провокацій з боку невизнаного Придністров'я.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

За словами Гуменюк, угруповання українських військ, розташоване вздовж контактної лінії з невизнаною державою, готове до будь-яких дій з боку Придністров'я і має всі необхідні ресурси «для адекватного реагування на загрози».

«Ситуацію не можна назвати критичною. Так, ми говоримо про ймовірну активність ДРГ чи якихось провокацій на кшталт обстрілу державного кордону – це не виключено. Але поки що активності з того боку кордону не спостерігається», – заявила прес-офіцер Сил оборони півдня.

Гуменюк запевнила, що на території Придністров'я немає сил, які могли б серйозно вплинути на ситуацію в регіоні.

«Їм у будь-якому разі потрібна підтримка, а географічно вони її отримати не можуть. Групи, які там є, не є критичною силою, здатною відкрити другий фронт. Саме тому вони більше тиснуть на інформаційно-психологічну складову, намагаються розхитати соціально-політичний устрій Молдови», – сказала Гуменюк.

Нагадаємо, за версією Міноборони росії, Україна готує «озброєну провокацію» проти Придністров'я, яка буде здійснена підрозділами ЗСУ, у тому числі із залученням бійців батальйону «Азов».

Президент України Володимир Зеленський вже відреагував на спекуляції рф, назвавши цю інформацію «вкидами».

Раніше у ЗСУ прокоментували ймовірність висадки російського десанту у Придністров'ї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: