Економіка сторінка 737

7 березня, 2018

думка Що передбачає верифікація соцвиплат та що ускладнює процес?

У Мінсоцполітики планують запустити єдиний соціальний реєстр уже цього року. Про верифікацію соцвиплат розповіли експерти.

огляд соцмереж Порошенко заявив, що МВФ не може диктувати Україні закони: реакція соцмереж

Петро Порошенко заявив, що МВФ не може диктувати Україні, які закони писати. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

У ЄБРР розповіли про переговори щодо фінансування «Нафтогазу»

У Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) сподіваються на проведення найближчим часом переговорів з урядом України і НАК «Нафтогаз України» про відновлення фінансування компанії.

авторська колонка 5 тез про газові спори Москви та Києва: міфи і реальність

Нафтогаз виграв у Газпрому спір у Стокгольмському арбітражі. Максим Кречетов про 5 міфів газового спору між Україною та Росією.

Ще двом підозрюваним у «газовій справі Дубневичів» удвічі зменшили застави

Апеляційний суд столиці переглянув розміри застав двом підозрюваним у справі розкрадання понад 300 кубічних метрів газу.

З чого складається ціна газу для населення – інфографіка

Вартість газу від загальної ціни блакитного палива для населення становить 71 відсоток. Нафтогаз показав інфографіку.

Набув чинності закон про приватизацію держпідприємств

Контролювати дотримання законодавства при приватизації буде Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації, яку повинні створити.

Стало відомо, коли запустять 4G

Трійка українських мобільних операторів прогнозує запуск технології мобільного зв'язку четвертого покоління (4G) в діапазоні 1800 МГц в липні поточного року.

У ЄС заявили про необхідність скоротити газову залежність від РФ

Рішення «Газпрому» не поставляти Україні газ, а також його намір розірвати контракти з «Нафтогазом» повинні підштовхнути Євросоюз до скорочення залежності від російського газу і нафти.

6 березня, 2018

У Кабміні розповіли, коли військові отримають підвищені пенсії

Починаючи з другої половини березня Пенсійний фонд почне виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Основні виплати за новою системою нарахування розпочнуться 1 квітня.

думка Монополізація газового ринку: чи можуть заблокувати «Північний потік-2»

У Молдові та Україні виступили проти Північного потоку-2. Петро Порошенко заявив, що проект небезпечний для Європи. Про те, чи можна перешкодити реалізації проекту, розповіли експерти.

Під час перевірок виявили нелегальних перевізників – КМДА

Перевізники порушували умови договору, не мали необхідних документів, вогнегасників і аптечок. Водії не видавали квитки пасажирам, не дотримувалися схеми та графіків руху, порушували правила дорожнього руху.

НБУ оштрафував банк Тігіпка

Національний банк України оштрафував ТАСкомбанк бізнесмена Сергія Тігіпка на 6,1 млн грн за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.

думка У чому новий ризик для України та як «Газпром» може загальмувати виплати?

Газпром розриває всі контракти з Нафтогазом, а Нафтогаз вимагає компенсації та закриває своє представництво. Газову війну двох монополістів оцінили експерти.

Порошенко підписав указ про санкції щодо банків РФ

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО від 1 березня 2018 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

«Газпром» подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу

Російський «Газпром» заявив, що подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу в справі про постачання газу, в справі про транзит апеляція буде подана до кінця березня 2018 року.

Суд змінив запобіжний захід підозрюваному у «газовій справі Дубневичів»

Суд першої інстанції змінив запобіжний захід одному з фігурантів справи про розкрадання природного газу на 1,4 млрд грн.

Приєднати до Києва: селище стане частиною столиці

У селищі Коцюбинське Київської області відбулися громадські слухання, на яких більшість присутніх проголосували за приєднання селища до Києва.

Без води. Через аварію немає водопостачаня на Донбасі

У результаті прориву водоводу припинилося водопостачання до окупованих бойовиками Докучаєвська, Оленівки та прилеглих селищ.

НАБУ провело обшуки на держпідприємстві «Селидіввугілля»

Антикорупційне бюро вилучило жорсткий диск, ноутбук і зняло інформацію з мобільних телефонів чиновників «Селидіввугілля».

Стало відомо, коли кризова ситуація з газом завершиться

Кризовий комітет при Міністерстві енергетики і вугільної промисловості ухвалив рішення оголосити із 7 березня про завершення кризової ситуації з газопостачанням.

Стало відомо, які дороги Кабмін вирішив ремонтувати першими

Кабінет міністрів України вже затвердив п'ять окремих бюджетних програм ремонту та будівництва доріг на 2018 рік.